ВИКОНАВЧИЙ ОРГАН КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
(КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ) 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 30.07.2007 р. N 978

Київ

Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води

Із змінами і доповненнями, внесеними
 розпорядженнями Київської міської державної адміністрації
 від 28 серпня 2007 року N 1110,
 від 30 липня 2008 року N 1060

Розпорядження втратило чинність
(згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації
 від 30 січня 2009 року N 96)

Дію розпорядження поновлено з 1 лютого 2009 року
(згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації
 від 27 лютого 2009 року N 229)

Відповідно до статті 28 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Закону України "Про житлово-комунальні послуги", Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ", Закону України "Про теплопостачання", Порядку формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.07.2006 N 955, Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 N 630, рішення Київської міської ради від 28.09.2006 N 102/159 "Про соціальний захист населення міста Києва в умовах запровадження економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги", рішення Київської міської ради від 08.02.2007 N 58/719 "Про тарифи на житлово-комунальні послуги", з метою упорядкування тарифів на житлово-комунальні послуги та реалізації власних (самоврядних) повноважень:

1. Встановити тарифи на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води виробникам та виконавцям цих послуг комунальної форми власності для здійснення розрахунків з населенням та погодити на цьому рівні тарифи на зазначені послуги підприємствам - виробникам комунальної послуги з централізованого постачання гарячої води, в тому числі АК "Київенерго" (в частині теплових пунктів, що знаходяться на її балансі, та в зоні теплопостачання АК "Київенерго") і ЗАТ "Енергогенеруюча компанія "Дартеплоцентраль" - на теплових пунктах АК "Київенерго" в зоні теплопостачання ЗАТ "Енергогенеруюча кампанія "Дартеплоцентраль", і виконавцям цих послуг інших форм власності (додаються).

(пункт 1 у редакції розпорядження Київської
 міської державної адміністрації від 30.07.2008 р. N 1060)

2. Пункт 2 втратив чинність

(згідно з розпорядженням Київської міської
 державної адміністрації від 28.08.2007 р. N 1110,
 у зв'язку з цим пункти 3 - 11 вважати відповідно пунктами 2 - 10)

2. Доручити комунальній науково-дослідній установі "Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста" провести роботи із доопрацювання Методики проведення перерахунків за надані населенню послуги центрального опалення та централізованого гарячого водопостачання, затвердженої розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 26.12.2002 N 2306, та до 01.12.2007 затвердити відповідним розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) її нову редакцію, погодивши з Головним управлінням з питань цінової політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головним управлінням житлового господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головним управлінням палива, енергетики та енергозбереження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головним управлінням соціального захисту населення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр.

3. Виконавцям послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води проводити розрахунки зі споживачами відповідно до Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 N 630.

У разі якщо виконавець не є виробником, відносини між виконавцем та виробником регулюються окремим договором за істотними умовами, як передбачено ст. 26 Закону України "Про житлово-комунальні послуги".

4. Виконавчим органам районних у місті Києві рад (районним у місті Києві державним адміністраціям), ВАТ "АК "Київводоканал", теплопостачальним підприємствам і організаціям, житлово-експлуатаційним організаціям, житлово-будівельним кооперативам, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, іншим житловим організаціям, балансоутримувачам теплових пунктів вжити заходів щодо зменшення споживання холодної та гарячої води в житловому фонді м. Києва з урахуванням вимог "Инструкции по определению величины утечек питьевой воды в жилых зданиях и стимулированию работы по их устранению" (РДИ 204 УССР 040-84).

5. Виконавчим органам районних у місті Києві рад (районним у місті Києві державним адміністраціям) забезпечити постійний контроль за прийняттям в експлуатацію квартир (після їх реконструкції та ремонту, з поліпшеним благоустроєм і встановленням не передбаченого попереднім проектом обладнання (басейнів, саун, гідромасажу тощо) тільки при наявності засобів обліку холодної та гарячої води та погодженням проектів з теплопостачальними підприємствами, ВАТ "АК "Київводоканал", балансоутримувачами теплових пунктів та балансоутримувачами жилих будинків.

6. Тарифи на послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води підлягають перегляду у разі зміни тарифів на теплову енергію або послуги з централізованого постачання холодної води.

7. КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр", організаціям та установам, що проводять нарахування платежів населенню за житлово-комунальні послуги, нарахування субсидій та компенсацій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг:

- внести зміни в рахунки на сплату за житлово-комунальні послуги населення;

- провести нарахування плати за житлово-комунальні послуги та відповідних пільг;

- провести перерахунки призначених субсидій.

8. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.05.2007 N 642 "Про встановлення тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води".

9. Першому заступникові голови Київської міської державної адміністрації Бассу Д. Я. прийняти рішення щодо висвітлення в засобах масової інформації змісту цього розпорядження.

10. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови Київської міської державної адміністрації згідно з розподілом обов'язків.

 

Голова 

Л. Черновецький 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
від 30 липня 2007 р. N 978 


Тарифи
на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води виробникам та виконавцям цих послуг комунальної форми власності для здійснення розрахунків з населенням

N п/п 

Найменування 

Одиниця виміру 

Тариф, грн. за одиницю виміру за місяць (з ПДВ) 

1. 

Централізоване опалення при наявності будинкових та квартирних засобів обліку теплової енергії, яка використовується на опалення 

1 Гкал 

130,60 

1.1 

Централізоване опалення для проведення розрахунків між балансоутримувачем ЦТП або ІТП та балансоутримувачем жилого будинку, якщо будинковий засіб обліку теплової енергії не належить балансоутримувачу ЦТП та ІТП або відсутній 

1 Гкал 

130,23 

2. 

Централізоване опалення для населення (при відсутності будинкових засобів обліку теплової енергії) 

1 кв. м
опалюваної площі в місяць 

1,60* 

2.1. 

Централізоване опалення для проведення розрахунків між балансоутримувачем ЦТП або ІТП та балансоутримувачем жилого будинку (при відсутності будинкових засобів обліку теплової енергії) 

1 кв. м
опалюваної площі в місяць 

1,59* 

3.

Пункт втратив чинність

 

 

3. 

Гаряча вода в гуртожитках 

на 1 особу в місяць 

8,23 

3.1

Гаряча вода для проведення розрахунків між балансоутримувачем ЦТП або ІТП та балансоутримувачем гуртожитку, якщо будинковий засіб обліку гарячої води відсутній: 

на 1 особу в місяць 

  

- при наявності циркуляційної системи; 

8,11 

- при відсутності циркуляційної системи 

8,17 

4.

Гаряча вода для населення при наявності квартирного або будинкового засобу обліку гарячої води 

1 куб. м 

6,84 

4.1

Гаряча вода для проведення розрахунків між балансоутримувачем ЦТП або ІТП та балансоутримувачем жилого будинку або гуртожитку, якщо будинковий засіб обліку гарячої води не належить балансоутримувачу ЦТП або ІТП: 

1 куб. м 

  

- при наявності циркуляційної системи 

6,74 

- при відсутності циркуляційної системи 

6,79 

5.

Гаряча вода в будинках з централізованим постачанням гарячої води з ваннами, обладнаними душами 

на 1 особу в місяць 

24,00 

5.1

Гаряча вода в будинках з централізованим постачанням гарячої води з ваннами, обладнаними душами, для проведення розрахунків між балансоутримувачем ЦТП або ІТП та балансоутримувачем жилого будинку, якщо будинковий засіб обліку гарячої води відсутній: 

на 1 особу в місяць 

 

- при наявності циркуляційної системи 

23,65 

- при відсутності циркуляційної системи 

23,83 

6.

Гаряча вода в будинках з централізованим постачанням гарячої води, обладнаних умивальниками, мийками та душами 

на 1 особу в місяць 

16,12 

6.1

Гаряча вода в будинках з централізованим постачанням гарячої води, обладнаних умивальниками, мийками та душами, для проведення розрахунків між балансоутримувачем ЦТП або ІТП та балансоутримувачем жилого будинку, якщо будинковий засіб обліку гарячої води відсутній: 

на 1 особу в місяць 

  

- при наявності циркуляційної системи 

15,77 

- при відсутності циркуляційної системи 

15,95 

7.

Гаряча вода в будинках з централізованим постачанням гарячої води із сидячими ваннами, обладнаними душами 

на 1 особу в місяць 

19,20 

 7.1

Гаряча вода в будинках з централізованим постачанням гарячої води із сидячими ваннами, обладнаними душами, для проведення розрахунків між балансоутримувачем ЦТП або ІТП та балансоутримувачем жилого будинку, якщо будинковий засіб обліку гарячої води відсутній: 

на 1 особу в місяць 

 

- при наявності циркуляційної системи 

18,85 

- при відсутності циркуляційної системи 

19,03 

8.  

Централізоване опалення в опалювальний сезон для нарахувань пільг та субсидій (при проведенні розрахунків з населенням за показаннями будинкових та квартирних засобів обліку теплової енергії) та виставлення платежів виконавцям послуг в опалювальний сезон (при відсутності будинкових засобів обліку) з подальшою оплатою населенням протягом року:  

1 кв. м опалюваної площі в місяць  

   

- якщо будинковий засіб обліку теплової енергії належить балансоутримувачу ЦТП  

3,20  

- якщо будинковий засіб обліку теплової енергії не належить балансоутримувачу ЦТП або відсутній  

3,18


____________
* Розрахунки за опалення проводяться щомісячно протягом року.

** Зноску виключено

Примітки:

1. Опалювана площа квартири - площа всіх житлових та підсобних приміщень квартири (житлових кімнат, кухні, туалету, ванної кімнати, перегородок, коридорів, комірчини тощо) в межах внутрішньої поверхні стін і перегородок квартири без урахування площі неопалювальних лоджій і балконів.

2. Тарифи на 1 особу застосовуються при відсутності відповідних квартирних та будинкових засобів обліку.

3. В тарифі на гарячу воду в будинках з централізованим постачанням гарячої води з ваннами, обладнаними душами, враховано вартість 3,5 куб. м води, що підігрівається.

4. В тарифі на гарячу воду в будинках з централізованим постачанням гарячої води, обладнаних умивальниками, мийками та душами, враховано вартість 2,35 куб. м води, що підігрівається.

5. В тарифі на гарячу воду в будинках з централізованим постачанням гарячої води із сидячими ваннами, обладнаними душами, враховано вартість 2,8 куб. м води, що підігрівається.

6. В тарифі на гарячу воду на 1 особу в гуртожитках враховано вартість 1,2 куб. м холодної води, що підігрівається.

7. В тарифах на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води виробникам та виконавцям цих послуг для здійснення розрахунків з населенням враховані витрати виконавців послуг, установ банків та КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр", пов'язані з нарахуванням, збором, обліком та розщепленням платежів населення за комунальні послуги, в таких розмірах:

4 відсотки - виконавцям послуг або організаціям, що займаються нарахуванням, збором та обліком платежів;

1 відсоток - установам банків;

0,5 відсотків - КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр".

8. Розщеплення платежів населення за послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води (у випадку знаходження теплового пункту (бойлера) на балансі житлово-експлуатаційних організацій, ЖБК, ОСББ та інших балансоутримувачів жилих будинків усіх форм власності) проводиться, відповідно до укладених договорів, таким чином:

8.1 Платежі населення за опалення (за тарифом за 1 Гкал в розмірі 130,60 грн. та за 1 кв. м в розмірі 1,60 грн. та 3,20 грн.) розщеплюються в пропорції:

4 % - балансоутримувачам жилих будинків;

0,5 % - КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр";

1 % - установам банків;

7,6 % - балансоутримувачам теплових пунктів (бойлерів);

86,9 % - теплопостачальним підприємствам.

8.2 Платежі населення за гарячу воду (за тарифом на 1 особу за місяць та тарифом за 1 куб. м гарячої води) розщеплюються (відповідно до договорів, укладених з балансоутримувачами бойлерів) таким чином:

4 % - балансоутримувачам жилих будинків;

0,5 % - КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр";

1 % - установам банків;

13 % - ВАТ "АК "Київводоканал";

6 % - балансоутримувачам теплових пунктів (бойлерів);

75,5 % - теплопостачальним підприємствам.

Зазначене розщеплення платежів населення застосовується, відповідно до укладених договорів, і при розщепленні платежів населення за послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води у випадку знаходження теплового пункту (бойлера) на балансі АК "Київенерго".

Вказана схема розщеплення платежів населення за комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води застосовується як при розрахунках за посередництвом КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр", так і без його посередництва. Остаточні розрахунки проводяться між суб'єктами господарювання на підставі укладених між ними договорів.

 

Заступник голови -
керівник апарату 

 
Б. Стичинський 


(тарифи із змінами, внесеними згідно з розпорядженнями
Київської міської державної адміністрації від 28.08.2007 р. N 1110,
 від 30.07.2008 р. N 1060)

 
© Інформаційно-аналітичний центр «ЛІГА», 1991 - 2009
© ТОВ «ЛІГА ЗАКОН», 2007 - 2009