КИЇВСЬКА МІСЬКА РАДА
IX сесія XXIII скликання

РІШЕННЯ

від 28 березня 2002 року N 409/1843

Про Порядок звільнення наймачів (власників) квартир (приватних будинків) та членів їх сімей за період їх тимчасової відсутності від оплати за комунальні послуги (гаряче та холодне водопостачання, водовідведення, газопостачання)

Відповідно до Правил надання населенню послуг з водо-, теплопостачання та водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.97 р. N 1497, Правил надання населенню послуг з газопостачання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.99 р. N 2246, з метою вдосконалення і впорядкування системи оплати комунальних послуг наймачами (власниками) квартир (приватних будинків) та у зв'язку з численними зверненнями мешканців міста Київська міська рада вирішила:

1. Затвердити Порядок звільнення наймачів (власників) квартир (приватних будинків) та членів їх сімей за період їх тимчасової відсутності від оплати за комунальні послуги (гаряче та холодне водопостачання, водовідведення, газопостачання) згідно з додатком.

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Київради з питань житла, розвитку комунального господарства та на першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Фоменка І. А.

 

Київський міський голова 

О. Омельченко 


 

Додаток
до рішення Київської міської ради
від 28 березня 2002 р. N 409/1843 


ПОРЯДОК
звільнення наймачів (власників) квартир (приватних будинків) та членів їх сімей за період їх тимчасової відсутності від оплати за комунальні послуги (гаряче та холодне водопостачання, водовідведення, газопостачання)

1. Наймач (власник) квартири (приватного будинку) та члени його сім'ї за період тимчасової відсутності мають право на несплату вартості ненаданих послуг з холодного та гарячого водопостачання, водовідведення, газопостачання при дотриманні певних умов:

1.1. При тимчасовій відсутності всієї сім'ї: за умов відключення працівниками житлово-експлуатаційної організації холодної та гарячої води та опломбування запірних вентилів на вводі у квартиру (приватний будинок) та зняття пломб і відновлення послуг працівниками житлово-експлуатаційної організації згідно з письмовою заявою наймача (власника) квартири (приватного будинку).

1.2. При тимчасовій відсутності одного або декількох членів сім'ї: за умови своєчасного подання в житлово-експлуатаційну організацію та в управління експлуатації газового господарства документів, що підтверджують факт відсутності одного або декількох членів сім'ї.

2. Наймач (власник) квартири (приватного будинку) та члени його сім'ї звільняються від оплати за комунальні послуги за період тимчасової відсутності не менше одного місяця.

Винятком є випадки, коли наймач (власник) квартири (приватного будинку) або члени його сім'ї перебувають на стаціонарному лікуванні, санаторно-курортному відпочинку, терміни якого підтверджено лікарняним, путівкою та ін.

3. Для звільнення від оплати наймач (власник) квартири (приватного будинку) повинен надати наступні документи:

3.1. У випадку, передбаченому пунктом 1.1 даного Порядку:

- заяву в житлово-експлуатаційну організацію про відключення холодної і гарячої води та опломбування запірних вентилів із зазначенням періоду тимчасової відсутності;

- заяву в управління експлуатації газового господарства про відключення газу із зазначенням періоду тимчасової відсутності;

- акт житлово-експлуатаційної організації про відключення та опломбування вентилів холодної і гарячої води;

- довідку управління експлуатації газового господарства про відключення газу.

При порушенні цілісності опломбування мереж перерахунок за ненадані послуги не проводиться.

3.2. У випадку, передбаченому пунктом 1.2 даного Порядку:

- заяву в житлово-експлуатаційну організацію та в управління експлуатації газового господарства про тимчасову відсутність одного або декількох членів сім'ї із зазначенням періоду та місця перебування;

- документ, що підтверджує факт перебування одного або декількох членів сім'ї в іншому місці (документ повинен містити кутовий штамп з реєстраційним номером, дату видачі, бути завірений печаткою);

- для працюючих - довідку з місця роботи про перебування у відпустці, відрядженні (із зазначенням терміну відпустки, відрядження).

4. Перерахунок за ненадані послуги з холодного та гарячого водопостачання, водовідведення, газопостачання проводиться:

4.1. У випадку, передбаченому пунктом 1.1 даного Порядку: після відновлення надання послуг, якщо не порушено цілісності опломбування мереж.

4.2. У випадку, передбаченому пунктом 1.2 даного Порядку: після надання документа, що підтверджує факт відсутності одного або декількох членів сім'ї, не пізніше місячного терміну.

 

Заступник міського голови -
секретар Київради 

 
В. Яловий 


 
© Інформаційно-аналітичний центр «ЛІГА», 1991 - 2012
© ТОВ «ЛІГА:ЗАКОН», 2007 - 2012