ВИКОНАВЧИЙ ОРГАН КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
(КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ)

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 03.02.2011 р. N 140

Київ

Про впорядкування нарахування плати за житлово-комунальні послуги в м. Києві

Відповідно до законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про житлово-комунальні послуги", "Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії", "Про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію", розпоряджень виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 29.12.2010 N 1221 "Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та їх структури", від 29.12.2010 N 1222 "Про встановлення тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води виконавцям цих послуг усіх форм власності для здійснення розрахунків з населенням, згідно з тарифами на теплову енергію, затвердженими Національною комісією регулювання електроенергетики України" та від 27.01.2011 N 101 "Про встановлення тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води для населення та тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що надаються Київським квартирно-експлуатаційним управлінням Міністерства оборони України", з метою вжиття додаткових заходів для заохочення населення своєчасно та в повному обсязі вносити плату за спожиті житлово-комунальні послуги, впорядкування питань розрахунків з населенням за житлово-комунальні послуги в залежності від терміну оплати та в межах функцій органу місцевого самоврядування:

1. Взяти до відома, що виконавці житлово-комунальних послуг (послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, централізованого постачання холодної і гарячої води та водовідведення холодної та гарячої води, централізованого опалення) застосовують тарифи для здійснення розрахунків з населенням за спожиті послуги в залежності від терміну оплати останнім (не пізніше або після 20 числа місяця, що настає за розрахунковим) починаючи з лютого 2011 року.

2. Для переходу на розрахунки з населенням за спожиті послуги в залежності від терміну оплати останнім (не пізніше або після 20 числа місяця, що настає за розрахунковим) рекомендувати виконавцям житлово-комунальних послуг:

2.1. Забезпечити здійснення моніторингу термінів оплати населенням спожитих у розрахунковому місяці житлово-комунальних послуг;

2.2. Здійснити нарахування населенню плати за спожиті у лютому 2011 року житлово-комунальні послуги в залежності від терміну оплати останнім послуг за попередній розрахунковий місяць;

2.3. У разі оплати населенням житлово-комунальних послуг до 20 числа місяця, наступного за розрахунковим включно (незалежно від святкових та вихідних днів), нарахування за житлово-комунальні послуги за наступний за розрахунковим місяць здійснювати за тарифами, встановленими для розрахунків з населенням з оплатою останнім до 20 числа місяця, що настає за розрахунковим;

2.4. У разі оплати населенням житлово-комунальних послуг після 20 числа місяця, наступного за розрахунковим, нарахування за житлово-комунальні послуги за наступний за розрахунковим місяць здійснювати за тарифами, встановленими для розрахунків з населенням з оплатою останнім після 20 числа місяця, що настає за розрахунковим;

2.5. Застосовувати тарифи, встановлені для розрахунків з населенням з оплатою останнім до 20 числа місяця, що настає за розрахунковим включно (незалежно від святкових та вихідних днів):

2.5.1. У разі внесення авансових платежів за житлово-комунальні послуги;

2.5.2. Незалежно від нарахування пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

2.6. Застосовувати тарифи, встановлені для розрахунків з населенням з оплатою останнім після 20 числа місяця, що настає за розрахунковим, у разі:

2.6.1. Надання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг;

2.6.2. Оплати спожитих у розрахунковому місяці житлово-комунальних послуг не в повному обсязі;

2.6.3. Наявності заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги за попередні періоди, на яку не укладено договір про її реструктуризацію;

2.6.4. Невиконання умов договору про реструктуризацію заборгованості за житлово-комунальні послуги за попередні періоди.

2.7. Щомісячно надавати комунальному підприємству "Головний інформаційно-обчислювальний центр", Головному управлінню праці та соціального захисту населення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та виробникам комунальних послуг узагальнену інформацію про кількість споживачів та суму коштів, недоотриманих внаслідок застосування тарифів для здійснення розрахунків з населенням за спожиті послуги в залежності від терміну оплати останнім (не пізніше або після 20 числа місяця, що настає за розрахунковим).

2.8. При наявності негативних фінансових результатів від застосування тарифів для здійснення розрахунків з населенням за спожиті послуги в залежності від терміну оплати останнім (не пізніше або після 20 числа місяця, що настає за розрахунковим), подавати виконавчому органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) обґрунтовані розрахунки для приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованих витрат.

3. Комунальному підприємству "Головний інформаційно-обчислювальний центр" щомісячно готувати інформацію про застосування тарифів для здійснення розрахунків з населенням за спожиті послуги в залежності від терміну оплати останнім (не пізніше або після 20 числа місяця, що настає за розрахунковим) по кожному виду житлово-комунальних послуг для Головного управління праці та соціального захисту населення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головного управління житлового господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Головного управління цінової політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

4. Головному управлінню цінової політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) надавати методичну допомогу виконавцям житлово-комунальних послуг у вирішенні питань, пов'язаних із застосуванням тарифів для здійснення розрахунків з населенням за спожиті послуги в залежності від терміну оплати останнім (не пізніше або після 20 числа місяця, що настає за розрахунковим).

5. Головному управлінню цінової політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) спільно з Головним управлінням житлового господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головним управлінням праці та соціального захисту населення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) і районними в місті Києві державними адміністраціями опрацювати питання необхідності створення в районних в місті Києві державних адміністраціях комісій для розгляду спірних питань, пов'язаних із застосуванням тарифів для здійснення розрахунків з населенням за спожиті послуги в залежності від терміну оплати останнім (не пізніше або після 20 числа місяця, що настає за розрахунковим).

6. Заступнику голови Київської міської державної адміністрації згідно з розподілом обов'язків забезпечити висвітлення в засобах масової інформації змісту цього розпорядження.

7. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови Київської міської державної адміністрації згідно з розподілом обов'язків.

 

Голова 

О. Попов 


 
© Інформаційно-аналітичний центр «ЛІГА», 1991 - 2011
© ТОВ «ЛІГА ЗАКОН», 2007 - 2011