Про встановлення тарифів на виробництво теплової енергії та житлово-комунальні послуги для населення

Розпорядження Київської міської державної адміністрації  
від 20 червня 2002 року N 1245

 Зареєстровано в Київському міському управлінні юстиції
27 червня 2002 р. за N 46/429

Із змінами і доповненнями, внесеними
 розпорядженнями Київської міської державної адміністрації
від 14 жовтня 2003 року N 1907,
 від 10 грудня 2004 року N 2249,
 від 31 березня 2005 року N 499

Розпорядження втратило чинність
(згідно з розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради
 (Київської міської державної адміністрації)
 від 18 квітня 2008 року N 578)

Додатково див. постанову
Київського апеляційного господарського суду
 від 22 червня 2005 року

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.96 N 1548 "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)":

1. Встановити з 01.07.2002:

1.1. Тарифи на виробництво теплової енергії основними теплопостачальними підприємствами м. Києва (додаються).

1.2. Тарифи на житлово-комунальні послуги для населення (додаються).

1.3. Тарифи на послуги з гарячого водопостачання для розрахунків житлово-експлуатаційних організацій з виробниками гарячої води - власниками теплових пунктів та іншими юридичними особами, за умови передачі цих теплових пунктів їм в управління, повне господарське відання, користування, концесію в розмірі 3,42 грн. за 1 куб. м гарячої води при наявності побудинкового (або на групу будинків) приладу обліку гарячої води, а при його відсутності - в розмірі 12 грн. на 1 особу.

(підпункт 1.3 пункту 1 із змінами, внесеними згідно з розпорядженням
 Київської міської державної адміністрації від 14.10.2003 р. N 1907,
 в редакції розпорядження Київської міської
 державної адміністрації від 31.03.2005 р. N 499)

2. Теплопостачальним підприємствам міста, виробникам гарячої води - власникам теплових пунктів та іншим юридичним особам, за умови передачі цих теплових пунктів їм в управління, повне господарське відання, користування, концесію та житлово-експлуатаційним організаціям після закінчення опалювального періоду протягом наступного кварталу проводити перерахунки з населенням за надані послуги з опалення та гарячу воду з урахуванням відхилення реальних температур теплоносія від прийнятих при розрахунках нормативів та з урахуванням обсягів фактично наданих послуг.

(пункт 2 із змінами, внесеними згідно з розпорядженням
 Київської міської державної адміністрації від 14.10.2003 р. N 1907)

3. Головному управлінню житлового господарства Київської міської державної адміністрації, районним у м. Києві державним адміністраціям, Головному фінансовому управлінню Київської міської державної адміністрації, управлінню з питань цінової політики Київської міської державної адміністрації, ДКП "Науково-дослідний інститут соціально-економічних проблем міста", АЕК "Київенерго", ЗАТ "Енергогенеруюча компанія "Укр-Кан-Пауер" вивчити та внести до 01.10.2002 пропозиції Київській міській державній адміністрації щодо можливості оплати населенням послуг з опалення лише в опалювальний період та запровадження розрахунків за теплову енергію за оптовими та роздрібними тарифами.

4. Взяти до відома, що витрати на обслуговування та повірку будинкових (на групу будинків) лічильників тепла і води та всі витрати, пов'язані з виробництвом і транспортуванням теплової енергії та води по зовнішніх та внутрішньобудинкових теплових мережах, враховані в тарифах на тепло-, водопостачання для населення і додатковій оплаті не підлягають.

5. Головному управлінню житлового господарства Київської міської державної адміністрації, Відкритому акціонерному товариству "АК "Київводоканал", Акціонерній енергопостачальній компанії "Київенерго", Закритому акціонерному товариству "Енергогенеруюча компанія "Укр-Кан-Пауер", Об'єднанню енергетичних підприємств "Київміськтеплоенергогаз", управлінню з питань цінової політики Київської міської державної адміністрації розробити та до 01.09.2002 подати на затвердження Київській міській державній адміністрації графік встановлення будинкових тепло-, водолічильників з урахуванням відшкодування витрат на їх встановлення у розмірах, що передбачені в тарифах.

6. Дія створення фонду на придбання та встановлення будинкових лічильників теплової енергії, їх повірку та ремонт Головному інформаційно-обчислювальному центру Київської міської державної адміністрації здійснювати розщеплення платежів населення за опалення в розмірі 3 відсотків, за гарячу воду - в розмірі 2,5 відсотка на спеціально відкриті рахунки Акціонерною енергопостачальною компанією "Київенерго" та Закритим акціонерним товариством "Енергогенеруюча компанія "Укр-Кан-Пауер".

В разі проведення розрахунків за спожиту населенням теплову енергію на опалення та гарячу воду житловими організаціями безпосередньо з Акціонерною енергопостачальною компанією "Київенерго" та Закритим акціонерним товариством "Енергогенеруюча компанія "Укр-Кан-Пауер", останні здійснюють перерахування зазначених відсотків на спеціально відкриті ними рахунки самостійно.

7. Головному управлінню житлового господарства Київської міської державної адміністрації, управлінню з питань цінової політики Київської міської державної адміністрації, ДКП "Науково-дослідний інститут соціально-економічних проблем міста", Акціонерній енергопостачальній компанії "Київенерго", Закритому акціонерному товариству "Енергогенеруюча компанія "Укр-Кан-Пауер" розробити та подати Київській міській державній адміністрації порядок використання коштів на виконання робіт, передбачених пунктом 6 цього розпорядження.

8. Головному інформаційно-обчислювальному центру Київської міської державної адміністрації, житловим організаціям, відділам субсидій відповідно до нових тарифів:

- внести зміни в розрахункові рахунки на сплату за комунальні послуги населення;

- провести нарахування плати за комунальні послуги та відповідних пільг;

- провести перерахунки призначених субсидій.

9. Підприємствам та організаціям, які проводять розрахунки за послуги з водо-, теплопостачання з населенням, проводити їх відповідно до Правил надання населенню послуг з водо-, теплопостачання та водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.97 N 1497, за фактичними показниками лічильників холодної і гарячої води та теплової енергії, встановлених в будинках (або на групу будинків), а при їхній відсутності - за діючими нормами.

10. Відкритому акціонерному товариству "АК "Київводоканал" та теплопостачальним організаціям, житлово-експлуатаційним організаціям, житлово-будівельним кооперативам, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків та іншим власникам житлового фонду в м. Києві забезпечити виконання в повному обсязі планово-попереджувальних оглядів та ремонтів запірної і регулюючої арматури та трубопроводів з метою недопущення витоків з внутрішньобудинкових мереж холодного та гарячого водопостачання і водорозбірної арматури відповідно до вимог Правил технічної експлуатації систем водопостачання та каналізації населених пунктів України та Правил надання населенню послуг з водо-, теплопостачання та водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.97 N 1497.

11. Районним у м. Києві державним адміністраціям забезпечити жорсткий контроль за прийняттям в експлуатацію квартир (після їх реконструкції та ремонту, з поліпшеним благоустроєм і встановленням непередбачених попереднім проектом приладів (басейнів, саун, гідромасажу тощо) тільки з лічильниками холодної та гарячої води та погодження проектів з теплопостачальними підприємствами, Відкритим акціонерним товариством "АК "Київводоканал" та власниками будинків.

12. Відкритому акціонерному товариству "АК "Київводоканал", теплопостачальним організаціям та Головному управлінню житлового господарства Київської міської державної адміністрації через засоби масової інформації постійно доводити до відома населення інформацію про раціональне та економне використання води для побутових потреб.

13. Тарифи на теплову енергію підлягають збільшенню або зменшенню відповідно до зміни цін на газ природний для теплопостачальних організацій.

14. Вважати такими, що втратили чинність:

- розпорядження Київської міської державної адміністрації від 20.10.2000 N 1887 "Про встановлення тарифів на теплову енергію, послуги з водо-, теплопостачання для населення та порядку розрахунку за їх надання", зареєстроване в Київському міському управлінні юстиції 20.10.2001 за N 95/287;

- розпорядження Київської міської державної адміністрації від 25.04.2001 N 837 "Про встановлення тарифів на теплову енергію та житлово-комунальні послуги", зареєстроване в Київському міському управлінні юстиції 28.04.2001 за N 38/340;

- розпорядження Київської міської державної адміністрації від 17.07.2001 N 1494 "Про тарифи на теплову енергію".

 

Голова  

О. Омельченко 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Київської міської державної адміністрації
від 20 червня 2002 р. N 1245
(в редакції розпорядження Київської міської державної адміністрації
від 31 березня 2005 р. N 499)  


Зареєстровано
в Київському міському управлінні юстиції
27 червня 2002 р. за N 46/429


Тарифи на виробництво теплової енергії основними теплопостачальними підприємствами міста Києва

Вводяться в дію з 1 квітня 2005 року

Назва підприємства-виробника 

Тариф, грн. і коп. за 1 Гкал 

житлово-експлуатаційні організації 

бюджетні організації 

інші споживачі 

без ПДВ 

з ПДВ 

без ПДВ 

з ПДВ 

без ПДВ 

з ПДВ 

Акціонерна енергопостачальна компанія "Київенерго" 

54,42 

65,30* 

64,73 

77,68 

80,00 

96,00 

ЗАТ "Енергогенеруюча компанія "Укр-Кан Пауер" (Дарницька ТЕЦ) 

54,42 

65,30* 

64,73 

77,68 

80,00 

96,00 


___________
* Для відпуску теплової енергії на опалення та теплові пункти (бойлери) для виробництва гарячої води;

тарифи для житлово-експлуатаційних організацій поширюються на майстерні членів творчих спілок.

Примітки:

1. У тарифах на теплову енергію для житлово-експлуатаційних організацій враховано:

- 5,5 відсотка на відшкодування витрат, пов'язаних з нарахуванням, збором, обліком та розщепленням платежів населення за житлово-комунальні послуги, надані житлово-експлуатаційними організаціями, установами банків та Головним інформаційно-обчислювальним центром Київської міської державної адміністрації;

- відшкодування витрат житлово-експлуатаційних організацій на обслуговування внутрішньобудинкових та зовнішніх теплових мереж, бойлерних;

- витрати, пов'язані з підігрівом води, та вартість води, яка використовується на промивку систем центрального опалення та гарячого водопостачання;

- витрати тепла, пов'язані з підігрівом рушниковисушувачів, встановлених у ванних кімнатах житлових будинків, враховані в тарифі на гарячу воду або опалення, в залежності під схеми їх підключення;

- повірка, ремонт та технічне обслуговування будинкових теплолічильників незалежно від їх належності;

- витрати електроенергії в бойлерних на підкачування гарячої води незалежно від балансової належності бойлерних.

2. Тарифи, встановлені для житлово-експлуатаційних організацій, поширюються на всі теплопостачальні підприємства та підприємства, на балансі яких знаходяться відомчі котельні. В разі перевищення рівня рентабельності до собівартості виробництва теплової енергії понад 12 відсотків зазначені підприємства надають необхідні розрахункові матеріали Київській міській державній адміністрації для затвердження в установленому порядку тарифів на теплову енергію, що ними виробляється.

3. Із введенням в дію зазначених тарифів визнаються такими, що втратили чинність, тарифи на виробництво теплової енергії основними теплопостачальними підприємствами м. Києва, встановлені розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 20.06.2002 N 1245 "Про встановлення тарифів на виробництво теплової енергії та житлово-комунальні послуги для населення".

 

Заступник голови -
керівник апарату 

 
Б. Стичинський   


(тарифи в редакції розпоряджень Київської
 міської державної адміністрації від 10.12.2004 р. N 2249,
 від 31.03.2005 р. N 499)

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Київської міської державної адміністрації
від 20 червня 2002 р. N 1245
(в редакції розпорядження Київської міської державної адміністрації
від 14 жовтня 2003 р. N 1907)

Зареєстровано
в Київському міському управлінні юстиції
27 червня 2002 р. за N 46/429 


Тарифи
на житлово-комунальні послуги для населення

N
п/п 

Назва послуг 

Одиниця виміру 

Тариф, грн. за одиницю виміру за місяць (з ПДВ) 

1. 

Центральне опалення 

1 кв. м опалювальної житлової площі 

0-80 

2. 

Холодне водопостачання і водовідведення в будинках з центральним гарячим водопостачанням, в тому числі: 

1 особа 

4-51 

водопостачання 

- " - 

2-86 

водовідведення 

- " - 

1-65 

3. 

Холодне водопостачання та водовідведення в будинках: 

1 особа 

  

- без гарячого водопостачання, в тому числі: 

- " - 

2-90 

водопостачання 

- " - 

1-84 

водовідведення  

- " - 

1-06 

- з ваннами і газовими колонками, в тому числі: 

- " - 

4-67 

водопостачання 

- " - 

2-96 

водовідведення 

- " - 

1-71 

- з дров'яними колонками (з місцевим підігрівом), в тому числі: 

- " - 

3-69 

водопостачання 

- " - 

2-34 

водовідведення 

- " - 

1-35 

- з водопроводом і каналізацією (без ванн), в тому числі: 

- " - 

2-34 

водопостачання 

- " - 

1-48 

водовідведення 

- " - 

0-86 

- у всіх інших випадках 

- " - 

1-20 

4.

 

Холодне водопостачання та водовідведення в гуртожитках громадян, в тому числі: 

1 особа 

1-48 

водопостачання 

- " - 

0-94 

водовідведення 

- " - 

0-54 

5. 

Холодне водопостачання при наявності квартирного або побудинкового (на групу будинків) приладу обліку холодної води 

1 куб. м 

0-52 

6. 

Водовідведення холодної води при наявності квартирного або побудинкового (на групу будинків) приладу обліку холодної води 

1 куб. м 

0-30 

7. 

Гаряче водопостачання 

1 особа 

12-00 

8. 

Водовідведення гарячої води в будинках з центральним гарячим водопостачанням 

1 особа 

1-05 

9. 

Гаряче водопостачання при наявності квартирного або побудинкового (на групу будинків) приладу обліку гарячої води  

1 куб. м 

3-42 

10. 

Водовідведення гарячої води при наявності квартирного або побудинкового (на групу будинків) приладу обліку гарячої води 

1 куб. м 

0-30 

11. 

Гаряче водопостачання в гуртожитках громадян 

1 особа 

4-10 

12. 

Водовідведення гарячої води в гуртожитках громадян 

1 особа 

0-36 


Примітки:

1. Розрахунки з населенням за опалення проводяться щомісячно протягом року.

2. Опалювальна житлова площа квартири - площа всіх житлових та підсобних приміщень квартири без урахування площі лоджій і балконів.

3. В тарифі на холодне водопостачання і водовідведення в будинках з центральним гарячим водопостачанням враховані 5,5 куб. м води та стоків.

4. В тарифі на холодне водопостачання в гуртожитках громадян враховані 1,8 куб. м. води та стоків.

5. В тарифі на гаряче водопостачання враховані 3,5 куб. м холодної води, що підігрівається.

6. В тарифі на гаряче водопостачання в гуртожитках громадян враховані 1,2 куб. м води, що підігрівається.

7. В тарифі на водовідведення гарячої води в будинках з центральним гарячим водопостачанням враховані 3,5 куб. м стоків.

8. В тарифі на водовідведення гарячої води в гуртожитках громадян враховані 1,2 куб. м стоків.

9. В тарифі на гаряче водопостачання при наявності квартирного або побудинкового (на групу будинків) приладу обліку гарячої води врахована вартість 1 куб. м води, що підігрівається.

10. 5,5 відсотка від тарифів на житлово-комунальні послуги для населення залишаються в розпорядженні житлово-експлуатаційних організацій, установ банків та КП Головний інформаційно-обчислювальний центр Київської міської державної адміністрації для відшкодування витрат, пов'язаних з нарахуванням, збором, обліком та розщепленням платежів населення за житлово-комунальні послуги.

11. З введенням в дію зазначених тарифів визнати такими, що втратили чинність, тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення для населення при наявності квартирних приладів обліку споживання холодної води, встановлені розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 28.08.2002 N 1680 "Про встановлення тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення".

 

Заступник голови - керівник
апарату 

 
Б. Стичинський 


 
© Інформаційно-аналітичний центр «ЛІГА», 1991 - 2009
© ТОВ «ЛІГА ЗАКОН», 2007 - 2009