ВИКОНАВЧИЙ ОРГАН КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
(КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ)

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 30.05.2007 р. N 643

Київ

Про затвердження тарифів на теплову енергію

Розпорядження визнано протиправним та скасовано
(згідно з постановою Окружного адміністративного суду міста Києва
 від 24 січня 2008 року)

Із змінами і доповненнями, внесеними
 розпорядженнями Київської міської державної адміністрації
 від 2 жовтня 2008 року N 1372,
 від 23 жовтня 2008 року N 1460

Розпорядження втратило чинність
(згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації
 від 30 січня 2009 року N 96)

Дію розпорядження поновлено з 1 лютого 2009 року
(згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації
 від 27 лютого 2009 року N 229)

Додатково див. постанову
 Київського апеляційного господарського суду
 від 16 липня 2008 року,
ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду
 від 9 січня 2009 року

(У тексті розпорядження та тарифах, затверджених цим розпорядженням, замінено назву підприємства ЗАТ "ЕК "Укр-Кан Пауер" на ЗАТ "Енергогенеруюча компанія "Дартеплоцентраль" згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 2 жовтня 2008 року N 1372)


Відповідно до Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про столицю України - місто-герой Київ", "Про теплопостачання", Порядку формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.07.2006 N 955, з метою упорядкування нормативно-правових актів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо запровадження тарифів на житлово-комунальні послуги та реалізації власних (самоврядних) повноважень:

1. Затвердити тарифи на теплову енергію, що виробляється АК "Київенерго" та ЗАТ "Енергогенеруюча компанія "Дартеплоцентраль" (АК "Дарницька ТЕЦ") для відпуску балансоутримувачам теплових пунктів, в тому числі житлово-експлуатаційним організаціям, житлово-будівельним кооперативам, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, іншим балансоутримувачам жилих будинків усіх форм власності, для вироблення/створення комунальних послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води населенню та ввести в дію з 01.12.2006, що додаються.

2. Взяти до відома, що тарифи зазначені в пункті 1 цього розпорядження враховують вартість теплової енергії, виробленої на ТЕЦ, витрати на виробництво теплової енергії на котельнях, вартість транспортування до теплових пунктів, а в інших випадках - до межі балансової належності та витрати на постачання юридичним особам.

(пункт 2 із змінами, внесеними згідно з розпорядженням
 Київської міської державної адміністрації від 02.10.2008 р. N 1372,
попередню редакцію пункту 2 відновлено у зв'язку з відміною та
 визнанням таким, що не набрав чинності пункту 1.2 розпорядження Київської
 міської державної адміністрації від 02.10.2008 р. N 1372, згідно з розпорядженням
 Київської міської державної адміністрації від 23.10.2008 р. N 1460)

3. В тарифах на теплову енергію, затверджених цим розпорядженням, враховані 2,7 % коштів, що самостійно перераховуються теплопостачальними підприємствами до Фонду для фінансування впровадження (придбання, встановлення, їх повірки та ремонту) будинкових приладів обліку витрачання і регулювання споживання теплової енергії на опалення і гаряче водопостачання.

Головному управлінню житлового господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головному управлінню палива, енергетики та енергозбереження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головному управлінню з питань цінової політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) привести у відповідність до діючого законодавства Положення про формування Фонду для фінансування впровадження (придбання, встановлення, їх повірки та ремонту) будинкових приладів обліку витрачання і регулювання споживання теплової енергії на опалення і гаряче водопостачання та порядок використання його коштів, затверджене розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 19.11.2003 N 2170.

4. Взяти до відома, що пунктом 77 рішення Київської міської ради від 28.12.2006 N 531/588 "Про бюджет міста Києва на 2007 рік" визначені джерела компенсації втрат підприємств у зв'язку із змінами розмірів тарифів на житлово-комунальні послуги.

Головному фінансовому управлінню виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головному управлінню з питань цінової політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головному управлінню житлового господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головному управлінню комунального господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Головному управлінню палива, енергетики та енергозбереження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), при необхідності, провести розрахунки та внести пропозиції виконавчому органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) щодо додаткових джерел компенсації втрат підприємств у зв'язку із змінами розмірів тарифів на житлово-комунальні послуги для подальшого подання Київській міській раді.

5. Визнати такими, що втратили чинність, розпорядження Київської міської державної адміністрації:

- від 30.10.2006 N 1575 "Про затвердження тарифів на теплову енергію";

- від 12.02.2007 N 142 "Про внесення змін та доповнень до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006 N 1575".

6. Першому заступникові голови Київської міської державної адміністрації Бассу Д. Я. прийняти рішення щодо висвітлення в засобах масової інформації змісту цього розпорядження.

7. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови Київської міської державної адміністрації згідно з розподілом обов'язків.

 

Голова 

Л. Черновецький 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
від 30 травня 2007 р. N 643 


Тарифи
на теплову енергію, що виробляється АК "Київенерго" та ЗАТ "Енергогенеруюча компанія "Дартеплоцентраль" (АК "Дарницька ТЕЦ") для відпуску балансоутримувачам теплових пунктів, в тому числі житлово-експлуатаційним організаціям, житлово-будівельним кооперативам, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, іншим балансоутримувачам жилих будинків усіх форм власності, для вироблення/створення комунальних послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води населенню

Назва підприємства 

Тариф за 1 Гкал (грн.) 

без ПДВ 

з ПДВ 

АЕК "Київенерго" 

94,64*
94,33** 

113,57*
113,20** 

ЗАТ "Енергогенеруюча компанія "Дартеплоцентраль" (Дарницька ТЕЦ) 

94,64*
94,33** 

113,57*
113,20** 


____________
* Тарифи поширюються і на теплову енергію виробництва теплопостачальних підприємств незалежно від форм власності, розташованих на території м. Києва. У разі збитковості виробництва теплової енергії або перевищення рентабельності її виробництва більш ніж на 10 % до повної собівартості, підприємства, організації та інші юридичні особи надають необхідні розрахункові матеріали виконавчому органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) для їх розгляду в установленому порядку.

** Тариф на теплову енергію застосовується, якщо будинковий засіб обліку теплової енергії належить балансоутримувачу жилого будинку або відсутній.

Примітки:

1. В тарифах на теплову енергію враховані 2,7 % коштів, що самостійно перераховуються теплопостачальними підприємствами до Фонду для фінансування впровадження (придбання, встановлення, їх повірки та ремонту) будинкових приладів обліку витрачання і регулювання споживання теплової енергії на опалення і гаряче водопостачання, затвердженого розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 19.11.2003 N 2170, зареєстрованим в Київському міському управлінні юстиції 28.11.2003 за N 84/570.

2. Для розрахунку за теплову енергію із майстернями членів творчих спілок застосовується тариф, встановлений для житлово-експлуатаційних організацій.

 

Заступник голови -
керівник апарату 

 
Б. Стичинський 


 
© Інформаційно-аналітичний центр «ЛІГА», 1991 - 2009
© ТОВ «ЛІГА ЗАКОН», 2007 - 2009