ВИКОНАВЧИЙ ОРГАН КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
(КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ)

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 29.04.2009 р. N 518

Київ

Про встановлення та погодження тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій

Із змінами і доповненнями, внесеними
 розпорядженнями Київської міської державної адміністрації
 від 27 травня 2009 року N 620,
 від 30 червня 2009 року N 761

(Розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 27 травня 2009 року N 620 передбачена нова редакція Тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для житлово-будівельних кооперативів, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та інших балансоутримувачів жилих будинків, уповноважених ними осіб або управителів жилих будинків)


З метою поетапного приведення тарифів до економічно обґрунтованих витрат та відповідно до законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про столицю України - місто-герой Київ", "Про житлово-комунальні послуги", "Про відповідальність суб'єктів підприємницької діяльності за несвоєчасне внесення плати за спожиті комунальні послуги та утримання прибудинкових територій", постанови Кабінету Міністрів України від 12.07.2005 N 560 "Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій", наказу Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 05.09.2001 N 176 "Про затвердження Методичних рекомендацій щодо участі суб'єктів підприємницької діяльності в утриманні будинків і прибудинкових територій", наказу Державного комітету України по житлово-комунальному господарству від 04.08.97 N 59 "Про затвердження типових норм часу та норм обслуговування для робітників і виробничого персоналу, зайнятих утриманням житлового фонду" і реалізації власних (самоврядних) повноважень:

1. Встановити тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які надаються житлово-експлуатаційними організаціями комунальної форми власності (далі - ЖЕО) по кожному будинку окремо, та ввести в дію 01.06.2009 (додаються).

2. Погодити тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які надаються житлово-будівельними кооперативами (далі - ЖБК), об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків (далі - ОСББ), іншими балансоутримувачами жилих будинків, що не відносяться до комунальної форми власності, уповноваженими ними особами або управителями жилих будинків по кожному будинку окремо, та ввести в дію 01.06.2009 (додаються).

3. ЖЕО, ЖБК, ОСББ та іншим балансоутримувачам жилих будинків, уповноваженим ними особам або управителям жилих будинків усіх форм власності, що надають послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по будинках, які не включені до цього розпорядження, застосовувати тарифи на ці послуги, які встановлені розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 19.05.2000 N 748 "Про встановлення розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій в м. Києві" із змінами і доповненнями, внесеними розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 30.05.2007 N 641 "Про впорядкування розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій та внесення змін до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 19.05.2000 N 748";

подати до Головного управління з питань цінової політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) відповідні розрахунки тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для встановлення або погодження тарифів по цих будинках.

3.1. ЖЕО, ЖБК, ОСББ та іншим балансоутримувачам жилих будинків, уповноваженим ними особам або управителям жилих будинків усіх форм власності, що надають послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по будинках, які передбачені пунктами 1, 2 цього розпорядження, тарифи, передбачені пунктом 3, не застосовувати.

4. ЖЕО, ЖБК, ОСББ та іншим балансоутримувачам жилих будинків, уповноваженим ними особам або управителям жилих будинків усіх форм власності проводити розрахунки за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій з громадянами, що проживають на другому поверсі в будинках, перша зупинка ліфту в яких розташована між першим та другим поверхами, за розмірами, встановленими для перших поверхів.

5. ЖЕО, ЖБК, ОСББ та іншим балансоутримувачам жилих будинків, уповноваженим ними особам або управителям жилих будинків усіх форм власності укласти до 01.08.2009 договори про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій з квартиронаймачами та власниками жилих приміщень відповідно до Типового договору, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.07.2005 N 560.

5.1. Контроль за виконанням пункту 5 цього розпорядження покласти на виконавчі органи районних у місті Києві рад (районні у місті Києві державні адміністрації) та Головне управління житлового господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

6. Виконавчим органам районних у місті Києві рад (районним у місті Києві державним адміністраціям) забезпечити укладання договорів між ЖЕО, ЖБК, ОСББ та іншими балансоутримувачами жилих будинків, уповноваженими ними особами або управителями жилих будинків усіх форм власності та орендарями (власниками) нежилих приміщень, власниками та квартиронаймачами квартир, які використовують їх не за призначенням, на відшкодування витрат з утримання будинку та прибудинкової території за тарифами, розрахованими відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12.07.2005 N 560 та наказу Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 05.09.2001 N 176 "Про затвердження Методичних рекомендацій щодо участі суб'єктів підприємницької діяльності в утриманні будинків і прибудинкових територій", але не нижчими, ніж передбачено цим розпорядженням.

7. Заборонити ЖЕО, ЖБК, ОСББ та іншим балансоутримувачам жилих будинків, уповноваженим ними особам або управителям жилих будинків усіх форм власності здійснювати переукладення угод з виконавцями робіт та послуг, вартість яких відшкодовується за рахунок тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (в разі збільшення цін та тарифів на ці послуги), без відповідного погодження з Головним управлінням з питань цінової політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

8. ЖЕО, ЖБК, ОСББ та іншим балансоутримувачам жилих будинків, уповноваженим ними особам або управителям жилих будинків усіх форм власності, враховуючи збільшення надходження коштів, провести необхідні роботи з поліпшення якості послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

8.1. У разі ненадання послуг або надання їх не в повному обсязі, відхилення їх кількісних і якісних показників від нормативних ЖЕО, ЖБК, ОСББ та іншим балансоутримувачам жилих будинків, уповноваженим ними особам або управителям жилих будинків усіх форм власності необхідно здійснити перерахунок розміру плати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

8.2. Контроль за виконанням пунктів 8 та 8.1 цього розпорядження покласти на виконавчі органи районних у місті Києві рад (районні у місті Києві державні адміністрації), Головне управління житлового господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Головне управління контролю за благоустроєм м. Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

8.3. Головному управлінню житлового господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) спільно з районними у м. Києві державними адміністраціями до 01.06.2009 підготувати та подати на затвердження розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо запровадження системи персоніфікації надходжень та витрат по кожному будинку окремо.

9. ЖЕО, ЖБК, ОСББ та іншим балансоутримувачам жилих будинків, уповноваженим ними особам або управителям жилих будинків усіх форм власності укласти угоди з підприємствами, організаціями та установами, які забезпечуватимуть прийняття та здійснення переадресації коштів платників житлово-комунальних послуг на транзитний рахунок Комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр" з оплатою зазначених послуг в розмірі не більше 1 відсотка від прийнятих платежів.

10. Встановити розмір відшкодувань витрат на виконання робіт, пов'язаних з розщепленням платежів населення за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для Комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр" до 0,5 відсотка від сум, отриманих на транзитний рахунок.

11. Виконавцям послуг з вивезення та знешкодження твердих побутових відходів, експлуатації та обслуговування ліфтів та диспетчерських систем, обслуговування димовентиляційних каналів, з метою прискорення надходження коштів на рахунки підприємств шляхом розщеплення платежів населення з тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій надати Комунальному підприємству "Головний інформаційно-обчислювальний центр" інформацію про договірні стосунки з ЖЕО, ЖБК, ОСББ та іншими балансоутримувачами жилих будинків, уповноваженими ними особами або управителями жилих будинків усіх форм власності.

(пункт 11 у редакції розпорядження Київської
 міської державної адміністрації від 27.05.2009 р. N 620)

12. Головному управлінню соціального захисту населення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), районним у м. Києві державним адміністраціям:

забезпечити безумовне виконання розпорядження Київської міської державної адміністрації від 28.12.2006 N 1838 "Про соціальний захист населення міста Києва в умовах запровадження економічно обґрунтованих цін та тарифів на житлово-комунальні послуги" із змінами і доповненнями;

організувати роботу по найшвидшому нарахуванню субсидій громадянам, які звернулись з цього питання, та провести перерахунки раніше призначених субсидій;

при необхідності внести пропозиції виконавчому органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) щодо фінансового забезпечення закупівлі послуг по супроводженню програмних комплексів по пільгах, субсидіях та часткових компенсаціях на тендерній основі.

13. Головному управлінню соціального захисту населення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головному фінансовому управлінню виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), постійній комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку та постійній комісії Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту внести пропозиції виконавчому органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) щодо забезпечення гарантованого рівня соціального обслуговування населення у зв'язку із поетапним приведенням тарифів на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня.

14. Зобов'язати ЖЕО, ЖБК, ОСББ та інших балансоутримувачів жилих будинків, уповноважених ними осіб або управителів жилих будинків усіх форм власності та виконавців послуг своєчасно передавати до Комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр" інформацію про зміни в договірних стосунках.

15. Комунальному підприємству "Головний інформаційно-обчислювальний центр", організаціям та установам, що проводять нарахування платежів населенню за житлово-комунальні послуги, нарахування субсидій та компенсацій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг:

внести зміни в рахунки на сплату за житлово-комунальні послуги населення;

провести нарахування плати за житлово-комунальні послуги та відповідних пільг.

16. Взяти до відома, що рішенням Київської міської ради від 06.03.2009 N 124/1179 передбачені бюджетні призначення на дотацію житлово-комунальному господарству для відшкодування різниці в тарифах на житлово-комунальні послуги.

17. За достовірність даних, наданих до розрахунків тарифів, персональну відповідальність несуть керівники ЖЕО, ЖБК, ОСББ та інші балансоутримувачі жилих будинків, уповноважені ними особи або управителі жилих будинків усіх форм власності.

18. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження Київської міської державної адміністрації від 21.07.2000 N 1237 "Про внесення змін до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 19.05.2000 N 748".

19. Першому заступникові голови Київської міської державної адміністрації Бассу Д. Я. прийняти рішення щодо висвітлення в засобах масової інформації змісту цього розпорядження.

20. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови Київської міської державної адміністрації згідно з розподілом обов'язків.

 

Виконуючий обов'язки голови  

А. Голубченко 

 

З додатками до розпорядження можна ознайомитись на сайті www.kmv.gov.ua