КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 30.10.2006 р. N 1577

Київ

Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води

Із змінами і доповненнями, внесеними
розпорядженнями Київської міської державної адміністрації
 від 15 грудня 2006 року N 1786,
 від 31 січня 2007 року N 86,
 від 12 лютого 2007 року N 144
(розпорядженням Київської міської державної адміністрації  
від 12 лютого 2007 року N 144  
це розпорядження викладено у новій редакції)

Розпорядження втратило чинність
(згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації
 від 30 травня 2007 року N 642)

Додатково див. рішення
 Київської міської ради
 від 8 лютого 2007 року N 58/719,
постанову окружного адміністративного суду міста Києва
 від 24 січня 2008 року

Відповідно до статті 28 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Закону України "Про житлово-комунальні послуги", Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ", Закону України "Про теплопостачання", Порядку формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.07.2006 N 955, Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 N 630, рішення Київської міської ради від 28.09.2006 N 102/159 "Про соціальний захист населення міста Києва в умовах запровадження економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги", з метою реалізації власних (самоврядних) повноважень:

1. Встановити з 01.12.2006 тарифи на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води виробникам та виконавцям цих послуг комунальної форми власності для здійснення розрахунків з населенням та погодити на цьому рівні тарифи на зазначені послуги підприємствам-виробникам, в тому числі ЗАТ "ЕК "Укр-Кан Пауер" (АК "Дарницька ТЕЦ") та АК "Київенерго" (в частині теплових пунктів, що знаходяться на балансі) і виконавцям цих послуг інших форм власності та ввести в дію з 01.12.2006 (додаються).

2. Доручити комунальній науково-дослідній установі "Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста" спільно з Головним управлінням з питань цінової політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головним управлінням житлового господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головним управлінням палива, енергетики та енергозбереження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головним управлінням соціального захисту населення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" Київської міської державної адміністрації опрацювати питання доцільності перерахунків за надані населенню послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання відповідно до Методики проведення перерахунків за надані населенню послуги центрального опалення та централізованого гарячого водопостачання, затвердженої розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 26.12.2002 N 2306, зареєстрованим в Київському міському управлінні юстиції 28.12.2002 за N 100/483, та за результатами надати виконавчому органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до 30.03.2007 відповідні пропозиції.

3. Головному управлінню житлового господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головному управлінню палива, енергетики та енергозбереження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головному управлінню з питань цінової політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) внести до 30.03.2007 пропозиції виконавчому органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про запровадження розрахунків населення за послуги з опалення за двохставковим тарифом або за опалювальний період.

4. Виконавцям послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води проводити розрахунки зі споживачами відповідно до Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 N 630.

У разі якщо виконавець не є виробником, відносини між ними регулюються окремим договором за істотними умовами, як передбачено ст. 26 Закону України "Про житлово-комунальні послуги".

5. Виконавчим органам районних у місті Києві рад (районним у місті Києві державним адміністраціям), ВАТ "АК "Київводоканал", теплопостачальним підприємствам і організаціям, житлово-експлуатаційним організаціям, житлово-будівельним кооперативам, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, іншим житловим організаціям, балансоутримувачам теплових пунктів вжити заходів щодо зменшення споживання холодної та гарячої води у житловому фонді м. Києва з урахуванням вимог Инструкции по определению величины утечек питьевой воды в жилых зданиях и стимулированию работы по их устранению (РДИ 204 УССР 040-84).

6. Головному управлінню житлового господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) опрацювати питання зменшення споживання холодної та гарячої води в житловому фонді міста та надати виконавчому органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) пропозиції щодо внесення змін та доповнень до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 06.03.2001 N 396 "Про термінові заходи, спрямовані на зменшення споживання холодної та гарячої води у житловому фонді м. Києва".

7. Виконавчим органам районних у місті Києві рад (районним у місті Києві державним адміністраціям), забезпечити постійний контроль за прийняттям в експлуатацію квартир (після їх реконструкції та ремонту, з поліпшеним благоустроєм і встановленням не передбаченого попереднім проектом обладнання (басейнів, саун, гідромасажу тощо) тільки при наявності засобів обліку холодної та гарячої води та погодженням проектів з теплопостачальними підприємствами, ВАТ "АК "Київводоканал", балансоутримувачами теплових пунктів та балансоутримувачами жилих будинків.

8. Тарифи на послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води підлягають перегляду у разі зміни тарифів на теплову енергію або послугу з централізованого постачання холодної води.

9. Виконуючому обов'язки першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Бассу Д. Я. забезпечити висвітлення в засобах масової інформації змісту цього розпорядження.

10. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови Київської міської державної адміністрації згідно з розподілом обов'язків.

 

Голова

Л. Черновецький


  

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Київської міської державної адміністрації
від 30 жовтня 2006 р. N 1577
(в редакції розпорядження Київської міської державної адміністрації
від 12 лютого 2007 р. N 144)


Тарифи
на комунальні послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води виробникам та виконавцям цих послуг комунальної форми власності для здійснення розрахунків з населенням

N п/п

Назва послуг

Одиниця виміру

Тариф, грн. за одиницю виміру за місяць (з ПДВ)

1.

Централізоване опалення при наявності будинкових засобів обліку теплової енергії, яка використовується на опалення

1 Гкал

130,60

1.1.

Централізоване опалення для проведення розрахунків між балансоутримувачем ЦТП та балансоутримувачем будинку, якщо будинковий засіб обліку теплової енергії не належить балансоутримувачу ЦТП або відсутній

1 Гкал

130,23

2.

Централізоване опалення для населення (при відсутності будинкових засобів обліку)

1 кв. м опалюваної площі в місяць

1,60*

2.1.

Централізоване опалення для проведення розрахунків між балансоутримувачем ЦТП та балансоутримувачем жилого будинку при відсутності будинкового засобу обліку теплової енергії

1 кв. м опалюваної площі в місяць

1,59*

3.

Централізоване опалення в опалювальний період (для розрахунків пільг та субсидій при проведенні розрахунків з населенням за показаннями будинкових засобів обліку) та виставлення платежів виконавцям послуг в опалювальний період при відсутності будинкових засобів обліку, з подальшою оплатою населенням протягом року:

1 кв. м опалюваної площі в місяць

 

- якщо будинковий засіб обліку теплової енергії належить балансоутримувачу ЦТП;

3,20

- якщо будинковий засіб обліку теплової енергії не належить балансоутримувачу ЦТП або відсутній

3,18

4.

Гаряча вода в гуртожитках

на 1 особу в місяць

8,22

4.1.

Гаряча вода для проведення розрахунків між балансоутримувачем ЦТП та балансоутримувачем гуртожитку, якщо будинковий засіб обліку відсутній:

на 1 особу в місяць

 

- при наявності циркуляційної системи;

8,10

- при відсутності циркуляційної системи

8,16

5.

Гаряча вода для населення при наявності квартирного або будинкового засобу обліку гарячої води

1 куб. м

6,84

5.1.

Гаряча вода для проведення розрахунків між балансоутримувачем ЦТП та балансоутримувачем жилого будинку або гуртожитку, якщо будинковий засіб обліку гарячої води не належить балансоутримувачу ЦТП:

1 куб. м

 

- при наявності циркуляційної системи

6,74

- при відсутності циркуляційної системи

6,79

6.

Гаряча вода в будинках з централізованим постачанням гарячої води

на 1 особу в місяць

24,00

6.1.

Гаряча вода для проведення розрахунків між балансоутримувачем ЦТП та балансоутримувачем жилого будинку, якщо будинковий засіб обліку гарячої води відсутній:

на 1 особу в місяць

 

- при наявності циркуляційної системи

23,65

- при відсутності циркуляційної системи

23,83


____________
* Розрахунки за опалення проводяться щомісячно протягом року.

Примітки:

1. Опалювана площа квартири - площа всіх житлових та підсобних приміщень квартири (житлових кімнат, кухні, туалету, ванної кімнати, перегородок, коридорів, комірчини тощо) в межах внутрішньої поверхні стін і перегородок квартири без урахування площі неопалювальних лоджій і балконів.

2. Тарифи на 1 особу застосовуються при відсутності відповідних будинкових засобів обліку.

3. В тарифі на гарячу воду на 1 особу враховано вартість 3,5 куб. м холодної води, що підігрівається.

4. В тарифі на гарячу воду на 1 особу в гуртожитках враховано вартість 1,2 куб. м холодної води, що підігрівається.

5. 5,5 відсотка від тарифів на комунальні послуги для населення відповідно до укладених угод залишаються в розпорядженні виконавців послуг, установ банків та КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" для відшкодування витрат, пов'язаних з нарахуванням, збором, обліком та розщепленням платежів населення за житлово-комунальні послуги, в таких розмірах:

4 відсотки - виконавцям послуг або організаціям, що займаються нарахуванням, збором та обліком платежів;

1 відсоток - установам банків;

0,5 відсотків - КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр".

 

Заступник голови -
керівник апарату

 
Б. Стичинський


 
© Інформаційно-аналітичний центр «ЛІГА», 1991 - 2009
© ТОВ «ЛІГА ЗАКОН», 2007 - 2009