ВИКОНАВЧИЙ ОРГАН КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
(КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ)

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 30.11.2009 р. N 1333

Київ 

Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для населення

Відповідно до законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про столицю України - місто-герой Київ", "Про теплопостачання", "Про житлово-комунальні послуги", Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 N 630 (із змінами і доповненнями), Порядку формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.07.2006 N 955 (із змінами і доповненнями), на виконання рішення Київської міської ради від 13.10.2009 N 498/2567 "Про зниження тарифів на тепло, гарячу воду (в частині витрат енергії на нагрів) до рівня тарифів, які діяли до 01.06.2009", з урахуванням Меморандуму про порозуміння між виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією), НАК "Нафтогаз України", АК "Київенерго" щодо забезпечення сталої роботи енергетичного комплексу міста Києва під час опалювального сезону 2009/2010 років, з метою недопущення зупинки підприємств, які виробляють та надають житлово-комунальні послуги, в межах функцій органу місцевого самоврядування:

1. Затвердити тарифи на теплову енергію, що виробляється АК "Київенерго" та ЗАТ "ЕК "ДАРтеплоцентраль" для відпуску балансоутримувачам теплових пунктів, в тому числі житлово-експлуатаційним організаціям, житлово-будівельним кооперативам, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, іншим балансоутримувачам жилих будинків усіх форм власності, для вироблення/створення комунальних послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води населенню, за виключенням теплової енергії, що відпускається ЗАТ "ЕК "ДАРтеплоцентраль" через теплові пункти, які знаходяться на балансі АК "Київенерго", та ввести в дію з 01.01.2010, що додаються.

Взяти до відома, що тарифи, зазначені в пункті 1 цього розпорядження, враховують вартість теплової енергії, виробленої на ТЕЦ, витрати на виробництво теплової енергії на котельнях, вартість транспортування до теплових пунктів (незалежно від їх балансової належності), а в інших випадках - до межі балансової залежності та витрати на постачання юридичним особам.

2. Встановити тарифи на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води виконавцям цих послуг комунальної форми власності для здійснення розрахунків з населенням та погодити на цьому рівні тарифи на зазначені послуги виконавцям цих послуг інших форм власності, та ввести в дію з 01.01.2010, що додаються.

Взяти до відома, що тарифи, зазначені в пункті 2 цього розпорядження, враховують вартість холодної води, яка закуповується для виробництва послуг з централізованого постачання гарячої води усіма балансоутримувачами теплових пунктів, в тому числі АК "Київенерго" (в частині теплових пунктів, що знаходяться на її балансі та в зоні теплопостачання АК "Київенерго") і ЗАТ "ЕК "ДАРтеплоцентраль" - на теплових пунктах, що знаходяться на балансі АК "Київенерго" в зоні теплопостачання ЗАТ "ЕК "ДАРтеплоцентраль".

3. Виконавцям послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води проводити розрахунки зі споживачами відповідно до Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 N 630 (із змінами і доповненнями).

У разі, якщо виконавець не є виробником, відносини між виконавцем та виробником регулюються окремим договором за істотними умовами, як передбачено ст. 26 Закону України "Про житлово-комунальні послуги".

4. Виконавчим органам районних в м. Києві рад (районним в м. Києві державним адміністраціям) звернути увагу, що прийняття в експлуатацію квартир (після їх перепланування та ремонту, з поліпшеним благоустроєм і встановленням не передбаченого попереднім проектом обладнання (басейнів, саун, гідромасажу)) можливе лише при наявності засобів обліку холодної та гарячої води та погодження проектів з теплопостачальними підприємствами, ВАТ "АК "Київводоканал", балансоутримувачами теплових пунктів та балансоутримувачами жилих будинків.

5. Виконавчим органам районних в м. Києві рад (районним в м. Києві державним адміністраціям), Головному управлінню житлового господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до 01.02.2010 повідомити про завершення укладання договорів між виконавцями комунальних послуг і споживачами.

6. Головному управлінню соціального захисту населення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), виконавчим органам районних в м. Києві рад (районним в м. Києві державним адміністраціям):

забезпечити безумовне виконання розпорядження Київської міської державної адміністрації від 28.12.2006 N 1838 "Про соціальний захист населення міста Києва в умовах запровадження економічно обґрунтованих цін та тарифів на житлово-комунальні послуги" (із змінами і доповненнями);

організувати роботу по найшвидшому нарахуванню субсидій громадянам, які звернулись з цього питання, та провести перерахунки призначених субсидій.

7. Головному управлінню соціального захисту населення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), виконавчим органам районних в м. Києві рад (районним в м. Києві державним адміністраціям) забезпечити безумовне виконання розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 25.06.2009 N 712 "Про надання щомісячної адресної безготівкової допомоги окремим категоріям соціально незахищених верств населення м. Києва в зв'язку з поетапним приведенням тарифів на комунальні послуги до економічно обгрунтованих витрат" (із змінами і доповненнями).

8. Головному управлінню соціального захисту населення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головному фінансовому управлінню виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та просити постійну комісію Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку та постійну комісію Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту внести, при необхідності, пропозиції виконавчому органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) щодо забезпечення гарантованого рівня соціального обслуговування населення у зв'язку із поетапним приведенням тарифів на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня.

9. Організаціям та установам, які проводять нарахування платежів населенню за житлово-комунальні послуги, нарахування субсидій та компенсацій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, провести нарахування плати за житлово-комунальні послуги та відповідних пільг.

10. Комунальному підприємству "Головний інформаційно-обчислювальний центр" відповідно до укладених угод з організаціями та установами, які проводять нарахування платежів населенню за житлово-комунальні послуги, проводити друкування рахунків на їх оплату та розщеплення платежів населення за комунальні послуги на рахунки виробників та виконавців цих послуг.

11. Визнати такими, що втратили чинність з моменту введення в дію тарифів, розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 15.10.2009 N 1192 "Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для населення".

12. Першому заступникові голови Київської міської державної адміністрації Бассу Д. Я. прийняти рішення щодо висвітлення в засобах масової інформації змісту цього розпорядження.

13. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови Київської міської державної адміністрації згідно з розподілом обов'язків.

 

Голова 

Л. Черновецький 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
від 30 листопада 2009 р. N 1333 


ТАРИФИ
на теплову енергію, що виробляється АК "Київенерго" та ЗАТ "ЕК "ДАРтеплоцентраль" для відпуску балансоутримувачам теплових пунктів, в тому числі житлово-експлуатаційним організаціям, житлово-будівельним кооперативам, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, іншим балансоутримувачам жилих будинків усіх форм власності, для вироблення/створення комунальних послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води населенню

Назва підприємства 

Тариф за 1 Гкал (грн.) 

без ПДВ 

з ПДВ 

АК "Київенерго" 

94,64 

113,57 

94,33* 

113,20* 

ЗАТ "ЕК "ДАРтеплоцентраль" 

94,64 

113,57 

94,33* 

113,20* 


____________
* Тариф на теплову енергію застосовується, якщо будинковий засіб обліку теплової енергії належить балансоутримувачу жилого будинку або відсутній.

Примітки:

1. Тарифи на теплову енергію застосовуються і при розрахунках з балансоутримувачами теплових пунктів, житлово-експлуатаційними організаціями, житлово-будівельними кооперативами, об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, іншими балансоутримувачами жилих будинків усіх форм власності, за теплову енергію, яка використана ними на власні потреби.

2. Для розрахунку за теплову енергію із майстернями членів творчих спілок, у випадку укладення ними прямих договорів з АК "Київенерго" та ЗАТ "ЕК "ДАРтеплоцентраль", застосовується тариф, встановлений для житлово-експлуатаційних організацій.

 

Заступник голови -
керівник апарату 

 
Б. Стичинський 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
від 30 листопада 2009 р. N 1333 


ТАРИФИ
на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води виконавцям цих послуг комунальної форми власності для здійснення розрахунків з населенням

N
п/п 

Найменування 

Одиниця виміру 

Тариф, грн. за одиницю виміру за місяць (з ПДВ) 

1. 

Централізоване опалення при наявності будинкового та квартирних засобів обліку теплової енергії, яка використовується на опалення, для проведення розрахунків з населенням 

1 Гкал 

130,60 

2. 

Централізоване опалення для населення (при відсутності будинкових та квартирних засобів обліку теплової енергії) 

1 кв. м опалюваної площі в місяць 

1,60* 

3. 

Централізоване опалення в опалювальний сезон для нарахувань пільг та субсидій при проведенні розрахунків з населенням за показаннями будинкового та квартирних засобів обліку теплової енергії 

1 кв. м опалюваної площі в місяць 

3,20 

4. 

Гаряча вода в гуртожитках 

на 1 особу в місяць 

10,55 

5. 

Гаряча вода для населення при наявності квартирного або будинкового засобу обліку гарячої води 

1 куб. м 

8,80 

6. 

Гаряча вода в будинках з централізованим постачанням гарячої води з ваннами, обладнаними душами 

на 1 особу в місяць 

30,80 

7. 

Гаряча вода в будинках з централізованим постачанням гарячої води, обладнаних умивальниками, мийками та душами - 

на 1 особу в місяць 

20,67 

8. 

Гаряча вода в будинках з централізованим постачанням гарячої води із сидячими ваннами, обладнаними душами 

на 1 особу в місяць 

24,63 


____________
* Розрахунки за опалення проводяться щомісячно протягом року.

Примітки:

1. Тарифи застосовуються при розрахунках:

- з релігійними організаціями, в частині жилих приміщень, де проживають монахи та монахині;

- з членами творчих спілок для приміщень майстерень-студій, у випадку укладення прямих договорів з виконавцями послуг.

2. Опалювана площа квартири - площа всіх житлових та підсобних приміщень квартири (житлових кімнат, кухні, туалету, ванної кімнати, перегородок, коридорів, комірчини тощо) в межах внутрішньої поверхні стін і перегородок квартири без урахування площі неопалювальних лоджій і балконів.

3. Тарифи на 1 особу застосовуються при відсутності відповідних квартирних та будинкових засобів обліку.

4. В тарифі на гарячу воду в будинках з централізованим постачанням гарячої води з ваннами, обладнаними душами, враховано вартість 3,5 куб. м води, що підігрівається.

5. В тарифі на гарячу воду в будинках з централізованим постачанням гарячої води, обладнаних умивальниками, мийками та душами, враховано вартість 2,35 куб. м води, що підігрівається.

6. В тарифі на гарячу воду в будинках з централізованим постачанням гарячої води із сидячими ваннами, обладнаними душами, враховано вартість 2,8 куб. м води, що підігрівається.

7. В тарифі на гарячу воду на 1 особу в гуртожитках враховано вартість 1,2 куб. м холодної води, що підігрівається.

8. В тарифах на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води виконавцям цих послуг враховані витрати виконавців послуг за нарахування, збір та облік платежів, підприємств, організацій та установ - за прийом та перерахування платежів та витрати КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр", що визначені на підставі укладених договорів.

8.1. У випадку реалізації виконавцями комунальних послуг іншим виконавцям розрахунки проводяться за тарифами, зменшеними на витрати, що передбачені у п. 8, тобто за тарифами для виробника послуг.

 

Заступник голови -
керівник апарату 

 
Б. Стичинський 


 
© Інформаційно-аналітичний центр «ЛІГА», 1991 - 2009
© ТОВ «ЛІГА ЗАКОН», 2007 - 2009